Nyt tulee sellaista tekstiä, jota häpeän koiran omistajana ja varsinkin koirani puolesta. Torstaina lähdettiin  suoraan koulusta agimölleihin  ja tuli niin kiire, että rataantutustuminenkin jäi välistä. Rata oli helppo ja sieltä löytyi kaksi putkea, rengas, pituus, puomi, Aa ja tietysti hyppyjä.  Pingottiin se hienosti läpi, mutta ennen viimeistä hyppyä kuitenkin Zito pysähtyi seinään ja alkoi paskomaan siihen kentälle. Minä sitten äkkiä keräsin ne ja heitin ne kentän laidalle ja jatkettiin viimeinen hyppy. Yliaikaa tuli ja varmaankin HYL ja ilman tuota ärsyttävää episodia oltaisiin tehty puhdas nolla ja aika olisi alittunut tooodella kirkkaasti, mutta mikään ei vooi mennä putkeen ekoissa epiksissä tietenkään ;) ! Meidät sitten innostettiin tekemään kisaavienkin rata, jossa oli 17 estettä ja arvasin, että Zito turhaantuu josaain vaiheessa kun jo tuo 12 esteen rata oli Zitolle pitkä, kun ei olla rataa vielä tehty. Kesäpäivillä pitkin ”rata” oli jokin kuusi estettä. Kisaavien rata olikin sitten ihan fiasko! Rata oli samantapainen, mutta siellä oli hyppyjen takaa kiertoa paljon ja kepit.  Rengas unohtui parissa minuutissa, kun mölli radalla se tehtiin todella hienosti, mutta nyt sitten väärästä aukosta. Otettiin alusta ja oikein meni, mutta kehui turhankin innostuneena kun Z sitten keksi jatkaa matkaansa vielä putkeen, johon ei ollut tarkoitus mennä ja hauskinta oli, ettei putken suut olleet mitenkään tyrkyllä vaan osoittivat aivan erisuuntaan. Sitten jatkettiin matkaa ja Zito jaksoi kepeille asti hienosti ja minun ihmetykseksi poika irtosi kepeille hyvin ja osoitti osaavaansa homman. Keppien jälkeen kuitenkin huomasin kuinka Z turhaantui ja hidasti vauhtia, kuitenkin loppuun tehtiin ja superpalkat! Tuloksena siis HYL!

Palkintojen jaossa kerrottiin ettei hylyn saaneita palkita. Kuitenkin korkeimmalle korokkeelle kutsuttiin Zito ja Essi. Ihmettelen vaan mitenkä emme saaneet hyllyä, mutta hyvä näin. Eli periaatteessa voitettiin ekat epikset  yliaikanollalla :D ! Palkintona ihme pallo, jonka värit koiran pitäisi nähdä muita leluja paremmin … Lopussa moni tuli kysymään Ziton ikää ja vastasin 14kk. Moni oli, että mehän startataan heti tammikuussa kun kisaikä tulee täyteen. On muka kisavalmis koira mulla, haha! Pitää vaan saada tuo paskominen pois ja oikeasti paljon treeniä vielä edessä. tuo rata vaan sattui sopimaan Zitolle! Meidät sitten siirrettiin treenaamaan kisaaviin ja öää en nyt tiedä onko järkeä, mutta tehdään ratoja vaan pätkissä . Ainakin suurimmaksi osaksi ja oma ohjaus pitäisi saada niin kuntoon!!

Ilmosin Ziton meidän seuran rallytokon alkeisryhmään niin päästään nyt sitten sitäkin treenailemaan! Pari jälkeäkin tehdään varmaan vielä kun meidän koko posse  kokoontuu meidän täyshoitolassa parin viikon kuluttua :D  !

-Essi